Forum:EPLAN Electric P8
Thema:Eplan Pro Panel and Copper busbar placement
Möchten Sie sich registrieren?
Wer darf antworten? Registrierte Benutzer können Beiträge verfassen.
Hinweise zur Registrierung Sie müssen registriert sein, um Beiträge oder Antworten auf Beiträge schreiben zu können.
Ihr Benutzername:
Ihr Kennwort:   Kennwort vergessen?
Anhang:    Datei(en) anhängen  <?>   Anhänge verwalten  <?>
Grafik für den Beitrag:                                                
                                                       
Ihre Antwort:

Fachbegriff
URL
Email
Fett
Kursiv
Durchgestr.
Liste
*
Bild
Zitat
Code

*HTML ist AUS
*UBB-Code ist AN
Smilies Legende
Netiquette

10 20 40

Optionen Smilies in diesem Beitrag deaktivieren.
Signatur anfügen: die Sie bei den Voreinstellungen angegeben haben.

Wenn Sie bereits registriert sind, aber Ihr Kennwort vergessen haben, klicken Sie bitte hier.

Bitte drücken Sie nicht mehrfach auf "Antwort speichern".

*Ist HTML- und/oder UBB-Code aktiviert, dann können Sie HTML und/oder UBB Code in Ihrem Beitrag verwenden.

T H E M A     A N S E H E N
Author01

Beiträge: 4 / 0

Well, another hello to everyone!
I have started with exploration of Eplan Pro Panel and Copper options. Currently, I'm stuck with busbar and busbar support placing. Eplan doesn't let me to place any Busbar or busbar support on mounting panel even if they are defined in parts management (parts database)... by default. It is strange because I don't have problems with placing wire ducts and mounting rails which are also defined in parts management (parts database) by default.

For example, if I try to place busbar support 3-pole RIT 9340.000, the following message is diplayed: "The RIT.9340.000 part does not have the data required for placement. Missing or faulty properties: -Number of Rails ; -Part number of the busbar; Part variant of the busbar ; Part number of busbar support.

Could someone help me with this issue, many thanks in advance!

davy gabriels

Beiträge: 109 / 0

Electric P8 2.8hf4
Eplan Certified Engineer
ProPanel
Process Wiring + Cadcabel
EEC One
Professional

Zitat:
Original erstellt von Author01:
Well, another hello to everyone!
"The RIT.9340.000 part does not have the data required for placement. Missing or faulty properties: -Number of Rails ; -Part number of the busbar; Part variant of the busbar ; Part number of busbar support.


Seems to me that you have defined this part to be a "Busbar support system", then you MUST define how it is composed, with number of rails, support part number etc...

If you download this part from eplan data portal, it should be ok.

I attached a picture from our parts management, this one is working.(sorry but our eplan is dutch version)

------------------
Eplan Certified Engineer

Author01

Beiträge: 4 / 0

Thank you davy, your post was very helpful.
Unfortunately I still have one issue to solve. I used busbar with part nr. 3586000, and the following message was displayed: "The part RIT.3586000 either could not be found or it is faulty."
Does this mean I have to get part for RIT.3586000 data from data portal, even if I have it existing database?